top of page
Zoeken
  • Annelies

“Psssst… 2The Loo!”

Ik kreeg vorige week opnieuw een zalige ‘out of the box’ opdracht binnen. Een korte schets: De meeste onder jullie die regelmatig op de baan zijn kennen waarschijnlijk wel de toiletten van ‘2TheLoo’ in de tankstations langs de autostrades. Bij de betaling vóór het gebruik van de 2TheLoo krijg je een bon die je achteraf kan gebruiken voor aankopen in de shop. Vele klanten vergeten deze echter te gebruiken en dit is jammer voor zowel het tankstation als voor de gebruiker.


Mensen zijn als het ware blind geworden voor de vele visuele prikkels door een overload aan borden, reclame en meldingen overal. Hier komt WhisperBeam, een bedrijf gespecialiseerd in directioneel geluid, met de perfecte oplossing. Ronny Mathieu en zijn team werkten voor Total een zeer specifiek project uit, namelijk de klanten bereiken via een voice message op het moment dat ze hun voucher ontvangen en wanneer ze hun handen wassen vóór het verlaten van de ‘2TheLoo’ ruimte. Zo kreeg ik de vraag van Ronny om een voice-over in 3 verschillende talen in te spreken op een zeer gerichte en bijna persoonlijke manier.


Ik vond dit écht een schitterend idee en stelde me tijdens de opnames echt de mensen hun eerste reactie voor wanneer de spiegel hen zegt ‘Pssst hey psssst… vergeet je voucher niet te gebruiken in de shop’ of Pssst…pssst, n’oublie pas t’utiliser ton bon d’achat dans le shop! Deze auditieve boodschap, die uiteindelijk herkenbaar en vertrouwd zal aanvoelen, komt binnen bij de klanten zonder dat van hen een actieve actie gevraagd wordt. Het helpt zowel hen als de aanbieder echter het gebruik van de bonnen te optimaliseren en er zo samen het maximum uit te halen.


Ik ben dan ook super benieuwd naar de resultaten van deze eerste test-case in een Total tankstation en wens jullie alvast veel luisterplezier bij jullie volgende bezoek.


Thx @ Ronny Mathieu for this great idea!


Luister hier naar de audifragmenten van 2TheLoo

Voice over Annelies verhaeghe

310 weergaven
bottom of page