Zoeken
  • Annelies

“Een duidelijke kijk op de zaken…”

Eén van de vele voordelen van mijn Homestudio is dat ik met verschillende werelden en branches in contact kom en zo heel veel te weten kom. Eén van mijn meest recente opdrachten kwam van De Oogkliniek in Brugge. Naast algemene oogheelkunde biedt de Oogkliniek op ’t Zand in Brugge tal van gespecialiseerde behandelingen aan. Eén van hun specialiteiten is ‘ooglidchirurgie’. Om hun patiënten heel duidelijk en correct te informeren hoe een ooglidcorrectie juist verloopt, hebben ze een video laten maken van het ganse proces en deze mocht ik van voice-over voorzien!

Dit was natuurlijk opnieuw een heel fijne opdracht en ik was eigenlijk heel nieuwsgierig hoe zo’n operatie nu juist verloopt. Welke technieken gebruiken ze, hoe lang duurt het, welke verdoving wordt er gebruikt, is het pijnlijk, wat met de nazorg, enz. Tijdens de video zie je Dr. Charlotte Renier aan het werk en wordt alles stap voor stap uitgelegd. Het is fascinerend om te zien hoe precies en zorgvuldig Dr. Renier te werk gaat en hoe geroutineerd het hele proces verloopt.


Via de voice-over probeer ik er voor te zorgen dat mijn woorden het beeld versterken en dat de boodschap heel duidelijk overkomt. Tijdens onze briefing vooraf worden daarom de teksten op punt gezet voor voice-over, wordt bekeken welke ‘tone of voice’ men verwacht en wordt bij sommige medische termen ook de juiste uitspraak afgetoetst.

Na het zien van zo’n film is het als patiënt heel duidelijk hoe het proces in z’n werk gaat. De drempel om een afspraak te maken wordt zo verlaagd en dat maakt een bedrijfsfilm nu net zo interessant. Het is laagdrempelig, je kan er een breed publiek mee bereiken en als bedrijf kun je heel duidelijk je boodschap overbrengen aan je doelpubliek. Dát heeft de oogkliniek heel goed begrepen!


Ik weet alvast waar ik terecht kan als ik een duidelijke kijk op de zaken wil ;-)


Bekijk hier het resultaat:


www.oogkliniekbrugge.be

111 weergaven